Pechhulp Europa
Pechhulp Europa verzekering vergelijken en afsluiten
Vergelijk eenvoudig en snel pechhulp Europa verzekeringen en sluit de verzekering af die bij jou past
- Pechhulp Nederland
- Nederland
- Woonplaats
- Vervangend vervoer
- Hotelservice
- Aanhanger / caravan
- Kentekengebonden
- Persoonsgebonden
- Pechhulp Europa
- Europa
- Woonplaats
- Vervangend vervoer
- Hotelservice
- Aanhanger / caravan
- Kentekengebonden
- Persoonsgebonden
- 0
- Zowel excl als incl af te sluiten
- 2 dagen
- 2 nachten, €80 p.p.p.n.
- Optioneel in aanv. dekking
- 0
- Zowel excl als incl af te sluiten
- 30 dagen
- 2 nachten, €80 p.p.p.n.
- Optioneel in aanv. dekking
Pechhulp Europa
Vakantie is iets waar je lang naar kunt uitkijken, en waarbij het de bedoeling is dat je even geen stress hoeft te ervaren. Kom je onderweg naar je vakantiebestemming in het buitenland met pech langs de weg te staan, dan levert dit juist enorm veel stress op. Om ervoor te zorgen dat dat ongemak beperkt blijft, kun je je verzekeren voor pechhulp in Europa. Zo kan je vakantie toch doorgaan ondanks dat je auto of motor je in de steek gelaten heeft.
Aanbieders van pechhulp in Europa
Aanbieders van pechhulp op de Nederlandse markt hebben goed begrepen dat wij een volk zijn dat graag uit met de eigen auto of motor ons kleine landje ontsnapt, en dat pechhulp in het buitenland ook wenselijk is. Daarom bieden de ANWB, Route Mobiel en Allianz Global Assistance pakketten aan voor pechhulp binnen Nederland, maar ook voor pechhulp in Europa.
Wat kan ik verwachten van pechhulp in Europa?
Kom je in het buitenland met pech langs de weg te staan, dan bel je met de alarmcentrale. Deze schakelen een lokale partner in om jou te helpen. Deze zal proberen om je auto of motor ter plekke te repareren. Lukt dit niet, dan wordt je voertuig afgevoerd naar de dichtstbijzijnde garage. Kan deze de reparatie binnen 48 uur gedaan krijgen, dan mag je een hotel nemen en wordt je overnachting vergoed. Gaat dit niet, dan wordt er vervangend vervoer voor je geregeld. Hoe lang je hiervan gebruik kunt maken, verschilt per aanbieder. Het loopt uiteen van 7 tot 35 dagen. In het eerste geval is het wel mogelijk om dat voor een hogere premie uit te breiden. In de meeste gevallen zal het mogelijk zijn om je vakantie gewoon te vervolgen.
Let op: is Nederland wel inbegrepen?
Let goed op dat wanneer je een verzekering voor pechhulp in Europa afsluit, Nederland ook inbegrepen is. Hoewel dit in de meeste gevallen wel zo is, geldt dit bijvoorbeeld niet voor Route Mobiel. Daar moet je aanvullend pechhulp voor Nederland nemen om ook in eigen land op pechhulp te kunnen rekenen.
In welke landen geldt pechhulp voor Europa?
Pechhulp voor Europa geldt voor alle aanbieders in ieder geval in Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus (alleen de geografische delen die bestuurd worden door de regering van de Republiek Cyprus), Denemarken (met uitzondering van Groenland), Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk (inclusief Corsica, exclusief overzeese gebieden), Macedonië, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, Israël, Italië, IJsland, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Montenegro, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (met uitzondering van Madeira en de Azoren), Roemenië, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje (met uitzondering van de Canarische eilanden, Ceuta en Melilla), Tsjechië, Turkije (met uitzondering van het niet-Europese gedeelte), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland, Zweden en Zwitserland.
Pechhulp in je woonplaats is niet vanzelfsprekend
Naast dat je moet opletten of Nederland wel inbegrepen is in de pechhulp voor Europa, moet je er ook niet automatisch van uitgaan dat je ook op pechhulp kunt rekenen in je eigen woonplaats. Bij Route Mobiel is woonplaatsservice wel al inbegrepen, maar bij Allianz Global Assistance en de ANWB niet. Je kunt daar wel voor kiezen, maar dan betaal je een redelijk forse toeslag. Veel mensen kiezen er namelijk voor om als het even kan gewoon door te rijden naar huis als er iets mankeert aan de auto. Naast het feit dat dit de auto niet ten goede komt, kies je er natuurlijk sneller voor om thuis de pechhulp te bellen dan om naar je garage te gaan in de hoop dat je ze het nog snel kunnen oplossen voor je. Omdat dit in potentie veel meer pechhulpvraag zou opleveren die ergens van betaald moet worden, is de premie voor woonplaatsservice een stuk hoger.
Niet alle auto’s worden overal geaccepteerd
Is jouw auto al aardig op leeftijd, dan kan het zijn dat je bij verschillende aanbieders van pechhulp bot vangt. Omdat oudere auto’s vaker met pech langs de weg komen te staan, stellen sommige aanbieders een limiet aan de leeftijd van de auto. Dit geldt voor Allianz Global Assistance, waar auto’s van 16 jaar en ouder niet verzekerd kunnen worden pechhulp. Bij Route Mobiel worden auto’s die ouder zijn dan 15 jaar niet geaccepteerd, en betaal je een hogere premie voor auto’s van tussen de 12 en 15 jaar. Bij de ANWB wordt geen limiet gesteld aan de leeftijd van de auto.
Gebonden aan kenteken of aan persoon
Een verzekering voor pechhulp kan persoonsgebonden zijn, of gebonden zijn aan het kenteken van een auto. Dit is een belangrijk verschil dat je in overweging moet nemen. Is de verzekering persoonsgebonden, dan betekent dit dat alleen jij en niet je partner of kinderen gebruik kan maken van de pechhulp. Het betekent echter ook dat het niet uitmaakt met welk voertuig je pech krijgt. Dit geldt voor de aanbieders Route Mobiel en Allianz Global Assistance. Is je abonnement voor pechhulp gebonden aan het kenteken van je auto, dan kun je geen beroep doen op pechhulp als je strandt met een andere auto. Bij de ANWB kan je partner, als deze voor een kleine toeslag een partnerpas neemt, ook gebruik maken van de Wegenwacht voor deze auto.
Pechhulp verzekering vergelijken