Pechhulp Nederland
Pechhulp Nederland verzekering vergelijken en afsluiten
Vergelijk eenvoudig en snel pechhulp Nederland verzekeringen en sluit de verzekering af die bij jou past
- Pechhulp Nederland
- Nederland
- Woonplaats
- Vervangend vervoer
- Hotelservice
- Aanhanger / caravan
- Kentekengebonden
- Persoonsgebonden
- Pechhulp Europa
- Europa
- Woonplaats
- Vervangend vervoer
- Hotelservice
- Aanhanger / caravan
- Kentekengebonden
- Persoonsgebonden
- 0
- Zowel excl als incl af te sluiten
- 2 dagen
- 2 nachten, €80 p.p.p.n.
- Optioneel in aanv. dekking
- 0
- Zowel excl als incl af te sluiten
- 30 dagen
- 2 nachten, €80 p.p.p.n.
- Optioneel in aanv. dekking
Pechhulp Nederland
De auto, en in mindere mate de motor, zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We nemen banen aan die niet op loop- of fietsafstand van onze woonplek zijn, en zo komen we elkaar iedere ochtend en aan het eind van de middag tegen op de wegen. Omdat we zo afhankelijk zijn geworden van ons voertuig om ons naar het werk en weer naar huis te brengen, is het extra vervelend als je auto of motor iets mankeert. Je kunt niet, zoals met de fiets, het restant van je reis lopend afleggen en de bus naar huis nemen aan het eind van de dag. Je wilt zo snel mogelijk weer mobiel zijn, zodat je aan je werkverplichtingen kunt voldoen. In je vrije tijd wil je ook niet belemmerd worden door technisch falen wanneer je op vakantie gaat in eigen land of iemand gaat bezoeken.
Aanbieders van pechhulp in Nederland
In 1946 begon de ANWB de Wegenwacht. Deze mobiele pechhulp is een absoluut instituut geworden in Nederland, met haar herkenbare gele busjes en betrouwbare service. De monopolie op pechhulp is echter al een tijdje voorbij voor ANWB. Vanaf 2004 gaat Route Mobiel de concurrentiestrijd aan met het instituut ANWB. Inmiddels heeft ook het Duitse verzekeringsinstituut Allianz zich in de strijd gemengd met haar Allianz Global Assistance.
Wat kan ik verwachten van pechhulp in Nederland?
Wanneer je met je auto of motor langs de weg komt te staan, kun je met een telefoontje jouw pechhulporganisatie inschakelen. Bij de ANWB kan dit ook met een speciale app, die ook automatisch je locatie doorgeeft en waarop je kunt volgen hoe lang het nog duurt voordat de pechhulpverlener bij je is. Route Mobiel en Allianz claimen dat hun pechhulpverlener er gemiddeld binnen 35 minuten is, de ANWB doet hier geen beloftes over. Ter plekke zal de pechhulpverlener proberen jouw auto of motor weer draaiende te krijgen. Soms is hiermee het defect verholpen, soms kun je er dan nog even mee verder rijden om in je woonplaats naar een garage te kunnen. Lukt het niet om je voertuig ter plekke aan de praat te krijgen, dan zorgen de meeste aanbieders ervoor dat je auto of motor afgevoerd wordt naar een garage in de buurt. Voor jou wordt vervangend vervoer geregeld, waar je doorgaans twee dagen gebruik van mag maken.
Pechhulp in je woonplaats is niet vanzelfsprekend
Het is geen gegeven dat je ook in je eigen woonplaats kunt rekenen op pechhulp. Bij de meeste aanbieders van pechhulp betaal je er meer voor om ook gebruik te kunnen maken van de service in je directe woonomgeving. Hier zijn meerdere redenen voor denkbaar. De voornaamste daarvan, is dat het aantal verzoeken voor pechhulp exponentieel zou stijgen als iedereen daar wel geholpen zou moeten worden, en dat moet natuurlijk ergens van betaald worden. Vaak rijden mensen toch door naar huis als er iets aan de auto mankeert. Daar kunnen ze ook naar hun eigen garage gaan, maar het is natuurlijk makkelijker om de auto voor de deur te zetten en de pechhulpverlener te laten komen. Je zult dan ook zien dat het toevoegen van service binnen je woonplaats een relatieve hoge stijging van je maandelijkse premie oplevert. Bij Route Mobiel is woonplaatsservice al standaard bij de prijs inbegrepen.
Niet alle auto’s worden overal geaccepteerd
Helaas is het zo dat verschillende aanbieders van pechhulp limieten stellen aan de leeftijd van de auto. De gedachte hierachter, is dat oudere auto’s vaker gebreken vertonen en dus vaker met pech langs de weg komen te staan. Allianz Global Assistance neemt geen auto’s aan die 16 jaar of ouder zijn. Route Mobiel neemt geen auto’s meer aan die ouder dan 15 jaar zijn, en voor auto’s tussen de 12 en 15 jaar moet meer premie betaald worden. De ANWB stelt geen beperkingen aan de leeftijd van de auto.
Gebonden aan kenteken of aan persoon
Per aanbieder van pechhulp verschilt het of je abonnement voor pechhulp gebonden is aan het kenteken van een auto of aan de persoon die verzekering afsluit. Dit is een cruciaal verschil. In het geval van persoonsgebonden pechhulp, betekent dit dat je ook pechhulp kunt inschakelen wanneer jij pech krijgt met een andere auto dan je eigen auto. Dit is het geval bij Allianz Global Assistance en Route Mobiel. Is je abonnement voor pechhulp gebonden aan het kenteken van je auto, dan kun je met pech met een andere auto geen pechhulp inschakelen, maar dan is het zo dat partners ook gebruik kunnen maken van de pechhulp voor die auto (bij de ANWB voor een kleine toeslag).
Pechhulp verzekering vergelijken